Nasi Goreng
-
+
Ingrediënten
Basmatirijst
gr
Prei
Doperwten
gr
Knoflook
teentje(s)
Bosuitje
Hamblokjes
gr
Zonnebloemolie
scheutje(s)
Sojasaus
el
Sesamolie
el
Eieren
Recept
Zet een pan water op met een blokje kippenbouillon en breng aan de kook. Verhouding vocht tot rijst is ongeveer 1,5 tot 1. Of gewoon de pan vullen en daarna afgieten.
Kook de rijst volgens de instructies (vaak ongeveer 8 minuten koken).
Snipper de knoflook en bak in een wok tot het licht bruin begint te kleuren. Voeg nu de hamblokjes toe en wok mee. Hamblokjes kun je weglaten als je een vegetarisch gerecht wilt.
Snij de prei en bosui in ringetjes.
Als de rijst klaar is (eventueel afgieten) toevoegen in de wok. Even op vol vermogen wokken.
Voeg nu de prei, doperwten en bosui toe en wok het een paar minuten mee op een laag pitje. Af en toe een spatel erdoorheen halen.
Klop de eieren en voeg de sojasaus, sesamolie en eventueel een klein beetje sambal toe. Deze mix kun je een ommelet van bakken of een scrambled egg. Voeg toe aan de rest als het klaar is.
Le done! Dit gerecht is lekker om te combineren met bijvoorbeeld
kipsaté.