Kipsate
-
+
Ingrediënten
Kipdijfilet
gr
Ketjap
el
Bruine basterdsuiker
tl
Sambal
tl
(Verse) gember
tl
Knoflook
teentje
Kokosmelk
ml
Pindakaas
el
Sjalotje
Zonnebloemolie
scheutje(s)
Recept
Verscnipper, rasp of maal de knoflook en gember.
Voeg de knoflook, gember, 1/3e van de ketjap, sambal en bruine basterdsuiker samen en mix tot een papje.
Snij de kip in blokjes/stukjes en mix goed door de marinade. Laat minimaal een half uur staan.
Versnipper het sjalotje en fruit een beetje aan in een pannetje met de olie.
Voeg daar nu de rest van de ketjap aan toe en de kokosmelk. Laat even op temperatuur komen (hoeft niet te koken).
Voeg nu de pindakaas toe. Niet teveel in één keer anders wordt het te dik. Is het te dun? Meer pindakaas. Is het te dik? Meer kokosmelk of water, als de kokosmelk op is.
Bak de kip gaar en voeg daarna samen met de pindasaus.
Le done! Dit recept is lekker om te combineren met de Chinese fried rice.