Spaghetti met Biefstuk
-
+
Ingrediƫnten
Spaghetti
gr
Biefstuk
Peterselie
el
Rode peper
Knoflook
teentje(s)
Olijfolie
el
Grof zeezout
el
Ongezouten roomboter
gr
Optioneel
Kastanjechampignons
gr
Recept
Belangrijk!
Haal de biefstuk op tijd uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Als ie vacuum verpakt is ook daar uit halen. Zo zorg je dat het vlees gelijkmatig opgewarmd wordt in de pan. Voor je gaat koken dep je je biefstuk droog en bestrooi met wat zout.
Voeg wat zout toe aan de pan met water en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal zo'n 8 minuten in kokend water).
Snipper de knoflook en rode peper.
Voeg roomboter toe aan de pan waar de biefstuk in gaat, samen met wat olijfolie en laat op temperatuur komen. Als het goed heet is de biefstuk toevoegen. Voor een medium biefstuk ~3 minuten per kant bakken. Voor well done ~4 minuten. Na het bakken besprenkelen met zwarte peper en losjes in aluminiumfolie wikkelen en een minuut of 3 tot 5 laten rusten.
Als de biefstuk rust de knoflook samen met de rode peper in een pan fruiten met wat olijfolie.
Optioneel:
snij de kastanjechampignons in plakjes/stukjes en voeg toe in de pan met de knoflook en peper.
Als de spaghetti klaar is ook toevoegen in het pannetje. Snijd de biefstuk in reepjes/plakjes en voeg ook toe. Roer alles even door elkaar.
Snij de peterselie fijn en voeg toe als garnering. Besprenkel het geheel met grof zeezout en wat olijfolie nadat het opgediend is.