Frisse Couscous Maaltijdsalade
-
+
Ingrediënten
Couscous
gr
Kipfilet
gr
Komkommer
Aubergine
Griekse Yoghurt
ml
Verse Munt
el
Honing
tl
Roomboter
gr
Amandelschaafsel
el
Paneermeel
el
Ras el Hanout
tl
Recept
Als je de kip marineert met de Ras el Hanout kruiden (of andere kruiden die je lekker vindt) doe dit dan een uurtje of 2 van tevoren.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in blokjes, besprenkel met zout en laat een minuut of 5 staan. Daarna afspoelen met water.
Meng de blokjes aubergine met een scheut olijfolie en het paneermeel. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en plaats in de oven voor zo'n 20 minuten.
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking (by far de makkelijkste en snelste manier) of...
Neem een ijzeren zeef (waar de couscous niet doorheen kan) en een kookpan waar de zeef in past. Vul de pan met water en de roomboter en breng aan de kook. Niet te vol doen want de zeef moet het nét niet raken.
Als het kookt voeg je de zeef met daarin de couscous toe en doe je de deksel erop. Af en toe de couscous roeren en met een lepel wat vanuit de pan over de couscous sprenkelen. Daarna weer roeren en de deksel erop.
Na een minuut of 15 á 20 de couscous proeven om te checken of het gaar is. Zo niet, doorgaan met sprenkelen, roeren en even laten stomen met het deksel erop. Daarna weer proeven.
Ondertussen de aubergine niet vergeten. Als het paneermeel een mooi bruin kleurtje heeft is het klaar.
Hak de munt fijn en voeg samen met de yoghurt en honing.
Bak het amandelschaafsel kort in een pan tot het bruin kleurt. Goed in de gaten houden want als het gaat dan gaat het.
Klaar! Alles bij elkaar doen op een bord en bunkeren maar :)