Foe Yong Hai
-
+
Ingrediënten Kruidenolie
Zonnebloem- of arachideolie
ml
Teentje knoflook
Rode ui
Ingrediënten Saus
Gezeefde tomaten
gr
Water
ml
Suiker
gr
Kruidenolie
el
Witte (wijn) azijn
el
Gembersiroop
el
Maizena
el
Ingrediënten Omelet
Eieren
Wokgroenten
gr
Recept
Snipper de rode ui en knoflook in grove stukken en bak net zo lang in de olie tot het bruin begint te kleuren. Giet daarna de olie door een zeef/vergiet in een kommetje. Gooi wat er overblijft in het vergiet weg.
Voeg de gezeefde tomaten, het water en de kruidenolie bij elkaar in een pan en breng aan de kook.
Voeg vervolgens de suiker, gembersiroop, de azijn en wat zout en peper toe. Laat het net zo lang zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost.
Vermeng de maizena met 2 el water tot het volledig is opgelost en giet het bij de rest. Laat het geheel weer zachtjes verder koken en roer af en toe tot de saus wat ingedikt is. Hoe langer je wacht, hoe dikker ie wordt en hoe dik de saus moet worden ligt aan je eigen voorkeur. Je kunt de saus met een staafmixer tot een gladder geheel maken, mocht je dat willen.
Klop de eieren los in een kom die groot genoeg is en voeg vervolgens de wokgroenten toe. Vermeng alles goed met elkaar.
Doe de overgebleven kruidenolie in een wok en verhit deze. Voeg vervolgens je eieren met groenten toe. Bak de omelet op middelhoge intensiteit gaar. Je kunt hem in zijn geheel bakken en een keertje omdraaien of er een scrambled egg van maken. All up to you.
Als de ei klaar is serveer je hem samen met de (warme) saus in combinatie met bijvoorbeeld nasi of bami.