Char Siu Tempeh
-
+
Ingrediënten
Tempeh
gr
Sojasaus
el
Vijfkruidenpoeder
tl
Witte peper
tl
Honing
el
Bruine basterdsuiker
el
Paddenstoelenbouillon
ml
Sesamolie
el
Recept
Doe alle ingrediënten behalve de tempeh in een sauspannetje en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost en het één geheel is geworden.
Snij de tempeh in blokken van zo'n 5cm breed en prik gaatjes in de bovenkant met een vork.
Leg de tempeh in een ovenschaal die groot genoeg is en voeg de marinade toe. Laat bij voorkeur een nachtje in de koelkast staan. Lukt dat niet hou dan minimaal 2 uur aan zodat de marinade voldoende in de tempeh kan trekken.
Verwarm de tempeh in een op 200 graden voorgewarmde oven voor zo'n 50 minuten. Halverwege de tempeh even draaien.
Als de tempeh klaar is kun je hem in kleinere reepjes of blokjes snijden. Dit gerecht is lekker in combinatie met diverse Azitische gerechten zodat Gado Gado, Nasi of Bami, al dan niet met als extra Foe Yong Hai of Saté.